Cum sa alegi o cafetiera

Pentru ca placerea si energia fiecarei zi incepe cu o cafea, este evident ca avem nevoie si de o cafetiera foarte buna ca gustul unei cafele sa fie desavarsit.

In acest articol va voi prezenta 3 cafetiere care fac o treaba minunata.

Dar mai intai ar trebui sa incepem cu identificarea scopurilor si functiilor unui filtru de cafea, caci vrem sa cumparam una, nu?

Sa aflam cum functioneaza o cafetiera

In ansamblul sau, aparatul functioneaza astfel:
- se incarca rezervorul cu apa potabila rece, corespunzator cantitatii de cafea ce urmeaza a fi pregatita (cu respectarea gradatiilor acestuia in raport cu numarul de cesti de cafea ce trebuie obtinute);
- se introduce in filtru cantitatea de cafea si, dupa caz, zaharul respectandu-se proportia amintita pentru fiecare ceasca de cafea;
- dispozitivul de incalzire al aparatului se racordeaza la reteaua electrica;
- se pune in functiune aparatul cu ajutorul butonului de pornire al acestuia;
- in cateva secunde, apa din rezervor incepe sa se incalzeasca, bule de abur se ridica de jos in sus pe tubul percolatorului cazand direct in filtrul in care s-a introdus cafea prajita macinata mediu, in amestec cu zahar;
- picaturile de apa potabila (adusa la temperatura de fierbere inunda filtrul si apa penetreaza lent cafeua si zaharul, absorband si solubilizand din acestea substantele aromatizante si cofeina. Datorita infuziei, ia nastere extractul de cafea, care se colecteaza in cafetiera, obtinandu-se astfel cafeaua dorita; - se urmareste atent si in mod permanent functionarea aparatului pana la disparitia completa a apei din rezervor, dupa care aparatul este deconectat de la sursa de caldura.
Trebuie retinut (ca regula generala) ca macinarea cafelei trebuie sa se faca la o granulatie medie, deoarece la o granulatie grosiera apa penetreaza rapid cafeaua din filtru si, prin urmare, nu pot fi extrase totalitate substantele solubile aromatizante. De asemenea, la o granulatie fina a cafelei, apa nu penetreaza normal si, ramanand in contact cu cafeaua timp indelungat, rezulta o cafea de calitate slaba, cu gust amar si fad.
Destul cu lectia de tehnologie.Acum ca stim cum functioneaza haideti sa aflam cum selectam cea mai buna cafetiera care se pliaza nevoilor noastre.

Vom putea alege in functie de urmatoarele repere:

Capacitate


Majoritatea cafetierelor de pe piata oscileaza intre 1l-1.6l.Exista bineinteles si exceptii, pornind de la 300ml.
Daca consideram ca o persoana singura consuma 250ml de cafea pe zi atunci cel mai bine ne putem orienta dupa numarul de membri ai familiei.
O singura persoana - 300ml - 500ml
2 persoane - 600ml - 800ml
3 persoane - 800ml - 1l
4+ persoane - >1l.
 Acest criteriu nu este unul obligatoriu.Personal, desi suntem doar doua persoane am ales o cafetiera cu capacitate de 1l. :D

Functii


Ca orice produs, cafetierele pluseaza peste functia de baza, aceea de a produce cafea, cu diferite functii extra.
De baza putem considera nelipsitul filtru de apa si plita de incalzit, prezente la majoritatea cafetierelor bune, precum si gradarea carafei.
Daca e sa vorbim de categoria extra, aici intra timer-ul , ce permite programarea cafetierei, controlul digital si rasnita incorporata cu care vei obtine o cafea mult mai aromata decat cea cumparata.
Sistemul anti-picurare face si el diferenta intre o cafetiera utila si una mediocra, caci poti savura cafeaua in timp ce ea inca se prepara, fara a curge vreun strop pe plita cafetierei.

Acum stim cum sa o alegem pe cea mai buna!

Acestea fiind spuse acum vom discuta despre 3 cafetiere care intra in categoria cafetierelor bune, 3 cele mai bune cafetiere de pe piata.


Sa incepem cu Cafetiera cu rasnita Russell Hobbs 22000-56 ce permite un control deplin asupra gradului de macinare a boabelor de cafea, taria cafelei si numarul de cesti rezultate. Iti poti programa cafeaua la orice ora si aceasta e mentinuta calda inca 40 de minute dupa pregatire, datorita plitei cu incalzire. Ca sa fie cat mai unica, firma Russell Hobbs a adaugat in plus un meniu digital pentru selectarea optiunilor si au implementat o tehnologie de fierbere cu 60% mai silentioasa decat concurenta. Ca si aspect este destul de incantatoare(intotdeauna mi-a placut desgin-ul celor de la Russell)
Vezi aici ce parere au despre ea persoanele care au achizitionat-o deja.
Cafetiera cu rasnita Russell Hobbs 22000-56

Cafetiera Philips Intense Collection HD7685/90

Cafetiera Philips Intense Collection HD7685/90 promite dupa cum ii e si numele o experienta intensa , venind in plus cu tehnologia Aromaswirl ,ce amesteca uniform cafeaua, care curge in vas, pentru o aroma optima si consecventa. Spre deosebire de vecina de mai sus , se poate programa durata de pastrare calda a cafelei, de la 30 de minute la doua ore. Ca orice marca care se respecta sistemul anti-picurare si oprirea automata nu lipsesc din schema.
Vezi aici mai multe detalii despre noua tehnologie AromaSwirl.


 Daca doriti o cafetiera ieftina , atunci va pot recomanda Cafetiera Star-Light CTD-612SS.

Cafetiera Star-Light CTD-612SS
La un pret convenabil te poti bucura de functiile de baza despre care spuneam mai inainte, precum si de timer , pregatind cafeaua la ce ora vrei.Nu lipseste nici sistemul anti picurare.Asa ca daca esti un pofticios de cafea poti intrerupe oricand cafetiera din treaba si poti gusta. Are un design destul de fancy , precum si display digital si se potriveste de minune unei bucatarii moderne.
Daca te-am facut curios de pret, vezi aici:  Vezi ultimul pret

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stii bancul cu...? Aproape toate bancurile sunt aici

Orar clasele 9,10 si 11 Stiinte ale naturii

Despre Transpiblock - pareri dupa doua saptamani de folosire