Laptop HP Pavilion 15-n000sq

HP Pavilion 15-n000sq este un laptop multimedia dotat cu procesor Intel Core i3 3217U din generatia Ivy Bridge , avand atat intrebuintari tip office, cat si home entertainment.

Din punct de vedere al tastaturii si touchpadului lucrurile stau foarte bine, tastatura silentioasa fiind dotata cu taste mari, bine spatiate si foarte comode in utilizare. Touchpadul Synaptics are dimensiuni mari si suprafata texturata, fiind precis si perfect pentru gesturile multitouch.

 Intel Core i3 – 3217U ofera o frecventa de 1.8 GHz si un cache de 3MB. Asa cum ne specifica si litera U din codul procesorului, acesta este de tipul ULV (Ultra Low Voltage) avand un consum maxim de energie de 17W. Cele doua nuclee ale procesorului suporta in paralel cate doua fire de executie fiecare prin Hyperthreading, fapt ce atrage dupa sine o utilizare mai buna a procesorului si o crestere a performantelor.  Nu dispune de Turbo Boost pentru cresterea automata a frecventei procesorului, dar performanta sa este foarte aproape de Intel Core i5 – 2467M (procesor Sandy Bridge).
In 3DMark 06 acest procesor a obtinut un punctaj maxim de 2294 puncte, iar in Cinebench R10 a obtinut 6972 puncte plasand acest procesor peste AMD  A8-3500M si AMD Phenom II X3 N850.


 Puterea grafica este asigurata de placa video dedicata AMD Radeon HD 8670M, placa video bazata pe chipul Mars de la AMD (arhitectura GCN 28nm) ce ofera o cantitate de 1GB memorie DDR3 cu bus de 64 biti. Performanta acestei placi video ar trebui sa fie superioara mai vechii AMD Radeon HD 6750M si echivalenta cu nVidia GeForce 710M. Jocurile noi si pretentioase pot  sa ruleze fluent doar cu detalii low (ex. Far Cry 3 – 2012, Bio Shock Infinite – 2013, Tomb Raider – 2013, Hitman: Absolution – 2012) dar sunt si jocuri ce pot fi jucate in detalii medii sau chiar high (World of Tanks V8 – medium, F1 2012 – high, Torchlight 2 – ultra).

Pentru economisirea energiei placa video dispune de noua tehnologie Enduro de la AMD, asemanatoare Nvidia Optimus prin care se face sch
imbul automat ntre placa video incorportata si cea dedicata in functie de cerinte. Alte thenologii de care dispune aceasta laca video sunt ZeroCore – pentru reducerea consumului de energie cand displayul este inchis, PowerGate – ce inchide sone ale chipului atunci cand nu sunt utilizate si PowerTune – pentru overclock si underclock automat atunci cand cerintele programelor rulate necesita acest lucru.

Memoria standard instalata pe laptopul HP Pavilion 15-n000sq este de 6GB DDR3 cu frecventa de 1600 MHz, ambele sloturi de memorie fiind ocupate, fara posibilitate de upgrade.
Hard diskul este unul clasic pentru laptopuri, cu 5400 rpm si o capacitate de stocare de 750GB.
Displayul BrightVIew HD de tipul lucios ofera o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, luminozitate buna (216 cd/m2) si contrast excelent (615:1) fapt ce mai atenueaza din reflexii si face posibila utilizrea laptopului in conditii de luminozitate puternica.

Combinatia procesor – placa video ofera performante foarte bune pentru un laptop de office si multimedia, putand fi rulate orice programe necesare la birou, iar seara filmele si jocurile reprezentand principala modalitate de relaxare. E clar ca procesorul ULV nu este foarte performant in jocuri, acest laptop nefiind dedicat gamingului.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Stii bancul cu...? Aproape toate bancurile sunt aici

Orar clasele 9,10 si 11 Stiinte ale naturii

Despre Transpiblock - pareri dupa doua saptamani de folosire